E221, Siričitan sodný
Konzervant s protiplesňovým a antibakteriálnym účinkom. Škodlivosť, živočíšny pôvod, alergén.
Škodlivosť: nebezpečné
Živočíšneho pôvodu: Nie
Alergén: Ano
Popis a účinky E221, Siričitan sodný
Siričitan sodný (E221) je syntetický konzervant a antioxidant, ktorý zabraňuje hnednutiu ovocia a zeleniny. Ničí vitamín B1 v potravinách. Používa sa pri výrobe piva, vína, nealkoholických nápojov, zemiakových výrobkov, sušeného ovocia, marmelád, džemov atď. Používa sa taktiež ako bieliaci prostriedok pri sušení ovocia. Môže spôsobovať bolesti hlavy, tráviace problémy (bolesti žalúdka, nevoľnosť), alergie a astmu.
E221, Siričitan sodný je zaradené v kategorií konzervanty a antioxidanty.Ďalšie éčka v tejto kategórií sú: E210, E220, E221, E222, E223, E224, E225, E226, E227, E228, E230, E232, E249, E250, E284, E285, E312, E319, E240, E260, E270, E300, E306, E322, E239, E620
Môžu byť "éčka" (potravinové aditíva) naozaj nebezpečné ?

Prírodná lekárnička: Ako si pomôcť pri chrípke, prechladnutí a COVIDe-19

PR článok
Prírodná alternatíva pre zdravie: Prečo siahnuť po medicinálnych hubách?

Homeopatiká, Schüsslerove soli a prírodné prostriedky na angínu, zápal mandlí a bolesti hrdla

PR článok
Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie

Najčítanejšie články
Plesňové a kvasinkové infekcieĽanovo-proteínová liečebná diéta
Delená strava
Stravovanie podľa krvných skupín
Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
Detoxikácia čreva
Psychosomatika - výpoveď duše telom
Chia semienka
Aké oleje používať
Zoznamy
Zoznam potravinových prísad "éčok"Zoznam nebezpečných "éčok"
Zoznam alternatívnych terapií