Ostatné, Strava a doplnky
Ostatné témy ohľadne výživy/stravy, potravinové aditíva (éčka), antioxidanty, ...

V súčasnosti existuje mnoho stravovacích systémov, ale neexistuje žiaden univerzálny systém stravovania vhodný pre každého bez rozdielu.
To, čo je zdravé pre jedného, môže druhému škodiť. Hlavnými dôvodmi sú rozdielna genetická informácia, rozdielny metabolizmus, rozdielna fyzická aktivita atď.
Aby sme si mohli správne vybrať to, čo nám ...
Celý článok - Základné rozdelenie potravín - ako lepšie pochopiť stravovacie systémy

Bio potraviny alebo eko potraviny sú potraviny, ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.
Na ich výrobu se používajú tzv. bioprodukty, čiže suroviny, ktoré sú vypestované alebo dochované za prísných podmienok. Tie nesmú obsahovať geneticky modifikované suroviny, nesmú byť chemicky ošetrované a pri ich pestovaní sa nesmú používať žiadne ...
Celý článok - Prečo voliť BIO kvalitu?

V internetovej relácii Peklo na tanieri (v origináli Peklo na talíři) šéf Pražského kulinárskeho inštitútu Roman Vaněk vtipne poukazuje na úroveň českej gastronómie a stolovania.
Pozýva si hostí, odborníkov na rôzne oblasti a má zaujímavé postrehy pri rozoberaní kvality rôznych potravín a "špecialitiek" z obchodných reťazcov. Na ...
Celý článok - Peklo na tanieri (o jedle a technológiách výroby zábavnou formou)
14. február 2016 15:14
28. november 2015 11:18
14. august 2013 20:46
29. november 2013 00:47
27. september 2015 19:01
13. január 2014 17:25
28. november 2015 09:51
4. október 2014 14:56
24. august 2016 10:43

Oficiálna definícia potravinového aditíva (prísady) hovorí, že ide o takú zložku potraviny, ktorá sa zámerne pridáva do potraviny z technologických dôvodov, napr. pri výrobe, spracovaní, ošetrovaní, balení alebo skladovaní potravín, čím sa sama alebo svojimi vedľajšími produktami stáva súčasťou potraviny a môže ovplyvňovať jej vlastnosti.
Tieto prídavné ...
Celý článok - Môžu byť "éčka" (potravinové aditíva) naozaj nebezpečné ?

Prevarená teplá voda s citrónom je dnes hitom zdravej výživy a podľa mnohých výživových odborníkov ideálnym nápojom na začiatok dňa.
Nie je to však žiadna novinka, tento nápoj odporúčala už dávno ajurvéda aj tradičná čínska medicína, pretože podporuje trávenie, činnosť čriev a detoxikuje.
Stačí ráno do prevarenej ...
Celý článok - Teplá voda s citrónom – kedy áno a kedy nie

Čo sú to tie antioxidanty? Počul o nich už určite každý, kto sa trochu viac zaujímal o svoju stravu. Zjednodušene by sme antioxidanty mohli nazvať ochrannými látkami, pretože „lapajú odpadky“ tzv. voľné radikály (oxidanty) a tak dokážu v ľudskom tele kompenzovať nezdravé vplyvy plynúce z oxidačných procesov ...
Celý článok - Antioxidanty - jednoducho a zrozumiteľne

Všetci vieme, že strava výrazne ovplyvňuje celkový zdravotný aj duševný stav človeka. Často však nevieme, čo to vlastne znamená zdravo sa stravovať.
V známom, často opakovanom prísloví „Sme to, čo jeme“, sa ukrýva veľa pravdy. Spomína to dokonca aj prastará indická ajurvéda, ktorej neoddeliteľnou súčasťou sú konkrétne ...
Celý článok - Ako sa správne a zdravo stravovať?
Upozornenie: Uvedené informácie majú informatívny charakter, sú pravidelne aktualizované a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií neručíme. Akékoľvek používanie nami poskytovaných informácií je na vlastnú zodpovednosť. Pred začatím terapie, detoxikácie alebo pôstu sa
vždy poraďte so svojim lekárom alebo online na
zdravie.sk.
Paula.sk internetový magazín o alternatívnych prístupoch ku zdraviu, o detoxikácii, strave a materstve.
Heslo portálu paula.sk: "Zdravie nie je všetko, ale bez zdravia je všetko ničím." Arthur Schopenhauer.
Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na paula.sk
© 2019 paula.sk,
zásady používania súborov cookie,
kontakty:
info@paula.sk,
O nás,
RSS , vytvorené a prevádzkované v spolupráci s
Kurzy.cz s r.o.