Inzulín v slovníku alternatívnej medicíny

Inzulín je hormón vylučovaný slinivkou brušnou, ktorého nedostatok vedie k vzniku cukrovky (diabetus mellitus).

Kategória: nezaradené



Súvisiace články:

Prečo je problém s mliekom a mliečnymi výrobkami ?

Názory na mlieko a mliečne výrobky sa veľmi rôznia. Jedni ho vydvihujú, druhí zatracujú. Mlieko sa považuje za zdravú potravinu. Obsahuje vitamíny viazané na tuk, napríklad A, D, E a mnoho minerálnych látok ako vápnik, fosfor, draslík a železo. Prečo sa potom o mlieku často hovorí ako ... Celý článok - Prečo je problém s mliekom a mliečnymi výrobkami ?

Všetko o cukroch (sacharidoch) a prečo sa nich stávame závislí?

Cukry patria do skupiny sacharidov (glycidov, uhľohydrátov, karbohydrátov) a predstavujú skupinu chemických látok zložených z uhlíka, kyslíka a vodíka. Sacharidy zahŕňajú okrem cukrov aj škroby, glykogén, dextriny a celulózu. Zaisťujú bunkám hlavný zdroj energie, sú preto pre naše telo nepostrádateľné. Nájdeme ich napríklad v týchto potravinách: ovocie ... Celý článok - Všetko o cukroch (sacharidoch) a prečo sa nich stávame závislí?

Prečo je dôležitý glykemický index ?

Glykemický index (GI) je indikátor, ktorý vyjadruje postavenie potraviny na stupnici od 0 do 100 podľa toho, ako rýchlo sa cukor v potravine vstrebáva a ako rýchlo ovplyvňuje hladinu glukózy v krvi. Základná referenčná látka glukóza (krvný cukor) má hodnotu 100 a do krvi sa dostáva veľmi ... Celý článok - Prečo je dôležitý glykemický index ?

"Dobré" a "zlé" tuky, trans-tuky a nízkotučný trend (nie je tuk ako tuk)

V dôsledku veľkej propagácie nízkotučných produktov mnoho ľudí považuje všetky tuky za zdraviu škodlivé. A to nie je pravda. Tuky sú však vo všeobecnosti najcennejším zdrojom energie a veľmi dôležitou zložkou potravy. Preto chceme vysvetliť, čo sú tuky, "dobré" a "zlé" tuky a takziež trans-tuky. Tuky (lipidy ... Celý článok - "Dobré" a "zlé" tuky, trans-tuky a nízkotučný trend (nie je tuk ako tuk)

Existuje "dobrý" a "zlý" cholesterol?

Cholesterol je látka tukovej povahy, ktorá sa normálne vyskytuje v ľudskom tele, je prirodzenou súčasťou buniek ľudského tela a je prenášaná krvným obehom.   Cholesterol si organizmus vytvára buď sám, alebo je vstrebávaný z jedla. Nájdeme ho v potravinách živočíšneho pôvodu, hlavne v žĺtkoch, vo vnútornostiach, v niektorých ... Celý článok - Existuje "dobrý" a "zlý" cholesterol?

Všetko o detoxikácii pečene a žlčníka – 1.časť

PREČO A KEDY DETOXIKOVAŤ PEČEŇ A ŽLČNÍK ? JAR je podľa ročného biorytmu obdobím, kedy je na vrchole čistiaca funkcia PEČENE a s ňou spojeného ŽLČNÍKA. Preto je to najvhodnejšie obdobie pre detoxikáciu pečene a zlčníka. Toxické zaťaženie pečene spôsobuje aj stav, ktorý poznáme pod názvom JARNÁ ÚNAVA ... Celý článok - Všetko o detoxikácii pečene a žlčníka – 1.časť

Kokosový olej – využitie pri stravovaní, v kozmetike aj liečbe

Kokosový olej má mnohostranné využitie, či už ide o stravu, kozmetiku alebo liečbu. Vždy sa však myslí kvalitný bio panenský za studena lisovaný kokosový olej. Kokosový olej má svoju typickú vôňu a chuť a jeho konzistencia je pri izbovej teplote tuhá. Pri vyššej teplote (nad 24˚C ... Celý článok - Kokosový olej – využitie pri stravovaní, v kozmetike aj liečbe

Najčítanejšie články

 Plesňové a kvasinkové infekcie
 Ľanovo-proteínová liečebná diéta
 Delená strava
 Stravovanie podľa krvných skupín
 Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
 Detoxikácia čreva
 Psychosomatika - výpoveď duše telom
 Chia semienka
 Aké oleje používať

Zoznamy

 Zoznam potravinových prísad "éčok"
 Zoznam nebezpečných "éčok"
 Zoznam alternatívnych terapií

Upozornenie: Uvedené informácie majú informatívny charakter, sú pravidelne aktualizované a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií neručíme. Akékoľvek používanie nami poskytovaných informácií je na vlastnú zodpovednosť. Pred začatím terapie, detoxikácie alebo pôstu sa vždy poraďte so svojim lekárom alebo online na zdravie.sk.


TOPlist