Cholesterol v slovníku alternatívnej medicíny

Cholesterol je steroidná tuková látka obsiahnutá v živočíšnych tkanivách a krvi, ktorá má niekoľko podtypov, a to s nízkou alebo vysokou hustotou.

Kategória: systémy, orgány a tkanivá



Súvisiace články:

Prečo je problém s mliekom a mliečnymi výrobkami ?

Názory na mlieko a mliečne výrobky sa veľmi rôznia. Jedni ho vydvihujú, druhí zatracujú. Mlieko sa považuje za zdravú potravinu. Obsahuje vitamíny viazané na tuk, napríklad A, D, E a mnoho minerálnych látok ako vápnik, fosfor, draslík a železo. Prečo sa potom o mlieku často hovorí ako ... Celý článok - Prečo je problém s mliekom a mliečnymi výrobkami ?

Základné rozdelenie potravín - ako lepšie pochopiť stravovacie systémy

V súčasnosti existuje mnoho stravovacích systémov, ale neexistuje žiaden univerzálny systém stravovania vhodný pre každého bez rozdielu. To, čo je zdravé pre jedného, môže druhému škodiť. Hlavnými dôvodmi sú rozdielna genetická informácia, rozdielny metabolizmus, rozdielna fyzická aktivita atď. Aby sme si mohli správne vybrať to, čo nám ... Celý článok - Základné rozdelenie potravín - ako lepšie pochopiť stravovacie systémy

Všetko o bielkovinách a ich trávení

Bielkoviny alebo proteíny sú vysokomolekulárne organické zlúčeniny zložené prevažne z aminokyselín. Sú základnými stavebnými látkami organizmu, ovplyvňujú imunitu, podieľajú sa na výstavbe svalovej hmoty a ďalších tkanív, na tvorbe hormónov, enzýmov, sú nevyhnutné pre správnu funkciu tela. Aminokyseliny sa delia na neesenciálne (nenasýtené) a esenciálne (nasýtené). Neesenciálne ... Celý článok - Všetko o bielkovinách a ich trávení

"Dobré" a "zlé" tuky, trans-tuky a nízkotučný trend (nie je tuk ako tuk)

V dôsledku veľkej propagácie nízkotučných produktov mnoho ľudí považuje všetky tuky za zdraviu škodlivé. A to nie je pravda. Tuky sú však vo všeobecnosti najcennejším zdrojom energie a veľmi dôležitou zložkou potravy. Preto chceme vysvetliť, čo sú tuky, "dobré" a "zlé" tuky a takziež trans-tuky. Tuky (lipidy ... Celý článok - "Dobré" a "zlé" tuky, trans-tuky a nízkotučný trend (nie je tuk ako tuk)

Aké oleje používať na bezpečné vyprážanie a pečenie

Univerzálny olej, ktorý by bol tepelne odolný (bod prepálenia minimálne 200°C), bez akýchkoľvek škodlivých látok, ktoré vznikajú pre vysokých teplotách, zdravý a ešte aj neutrálnej chuti a vône, neexistuje. Pritom platí, že čím viac je tuk nasýtený, tým ťažšie ho organizmus spracuje a ľahšie sa ukladá ... Celý článok - Aké oleje používať na bezpečné vyprážanie a pečenie

Omega 3,6,9 ... (prečo sú tak dôležité)

Omega-3 a Omega-6 sú polynenasýtené mastné kyseliny, alebo tzv. esenciálne mastné kyseliny. Ľudské telo si ich nevytvára a preto je nútené ich získavať v potrave. Slúžia na produkciu chemických prenášačov (látok podobných hormónom), ktoré sú potrebné pre normálny rast buniek, metabolizmus tukov a cholesterolu, ohybnosť ciev, zrážanlivosť ... Celý článok - Omega 3,6,9 ... (prečo sú tak dôležité)

Existuje "dobrý" a "zlý" cholesterol?

Cholesterol je látka tukovej povahy, ktorá sa normálne vyskytuje v ľudskom tele, je prirodzenou súčasťou buniek ľudského tela a je prenášaná krvným obehom.   Cholesterol si organizmus vytvára buď sám, alebo je vstrebávaný z jedla. Nájdeme ho v potravinách živočíšneho pôvodu, hlavne v žĺtkoch, vo vnútornostiach, v niektorých ... Celý článok - Existuje "dobrý" a "zlý" cholesterol?

Všetko o detoxikácii pečene a žlčníka – 1.časť

PREČO A KEDY DETOXIKOVAŤ PEČEŇ A ŽLČNÍK ? JAR je podľa ročného biorytmu obdobím, kedy je na vrchole čistiaca funkcia PEČENE a s ňou spojeného ŽLČNÍKA. Preto je to najvhodnejšie obdobie pre detoxikáciu pečene a zlčníka. Toxické zaťaženie pečene spôsobuje aj stav, ktorý poznáme pod názvom JARNÁ ÚNAVA ... Celý článok - Všetko o detoxikácii pečene a žlčníka – 1.časť

Aloe vera - tichý prírodný liečiteľ

ALOE VERA, sukulentná rastlina tropického a subtropického pásma, je veľký prírodný liečiteľ. Pre jeho pozitívne účinky na trávenie a pre množstvo vitamínov a minerálov sa dnes často pridáva do rôznych nápojov.  Väčšinou sa používa vo veľmi malom množstve, preto je najvhodnejšie používať výrobky, ktoré obsahuju 97-100% dužinu ... Celý článok - Aloe vera - tichý prírodný liečiteľ

Príčiny chorôb – vonkajšie a vnútorné

Nič v človeku neexistuje oddelene od celku a človek ako celok má fyzickú, psychickú, energetickú a duchovnú úroveň bytia. Medzi týmito úrovňami a aj v rámci nich by mala byť dynamická rovnováha. Ak sa táto rovnováha naruší, môže vzniknúť choroba, bolesť, fyzický či psychický problém. Základné príčiny ... Celý článok - Príčiny chorôb – vonkajšie a vnútorné

Najčítanejšie články

 Plesňové a kvasinkové infekcie
 Ľanovo-proteínová liečebná diéta
 Delená strava
 Stravovanie podľa krvných skupín
 Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
 Detoxikácia čreva
 Psychosomatika - výpoveď duše telom
 Chia semienka
 Aké oleje používať

Zoznamy

 Zoznam potravinových prísad "éčok"
 Zoznam nebezpečných "éčok"
 Zoznam alternatívnych terapií

Upozornenie: Uvedené informácie majú informatívny charakter, sú pravidelne aktualizované a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií neručíme. Akékoľvek používanie nami poskytovaných informácií je na vlastnú zodpovednosť. Pred začatím terapie, detoxikácie alebo pôstu sa vždy poraďte so svojim lekárom alebo online na zdravie.sk.


TOPlist