E924b, Bromičnan vápenatý
Zlepšovač chuti a vlastností múky. Škodlivosť, živočíšny pôvod, alergén.
Škodlivosť: nebezpečné
Živočíšneho pôvodu: Nie
Alergén: Nie
Popis a účinky E924b, Bromičnan vápenatý
Bromičnan vápenatý (E924b) sa používa okrem pekárenského priemyslu aj v pivovarníctve. Zlepšuje vlastnosti múky a používa sa k ošetreniu pivovarského sladu atď. Bromičnan vápenatý môže spôsobiť tráviace problémy (nevoľnosť, zvracanie, ...), podráždenie kože a pod. V niektorých krajinách je tato prídavná látka zakázaná ako potencionálny karcinogén.
E924b, Bromičnan vápenatý je zaradené v kategorií látky zlepšujúce múku.Ďalšie éčka v tejto kategórií sú: E924a, E924b, E921
Môžu byť "éčka" (potravinové aditíva) naozaj nebezpečné ?

Prírodná lekárnička: Ako si pomôcť pri chrípke, prechladnutí a COVIDe-19

PR článok
Prírodná alternatíva pre zdravie: Prečo siahnuť po medicinálnych hubách?

Homeopatiká, Schüsslerove soli a prírodné prostriedky na angínu, zápal mandlí a bolesti hrdla

PR článok
Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie

Najčítanejšie články
Plesňové a kvasinkové infekcieĽanovo-proteínová liečebná diéta
Delená strava
Stravovanie podľa krvných skupín
Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
Detoxikácia čreva
Psychosomatika - výpoveď duše telom
Chia semienka
Aké oleje používať
Zoznamy
Zoznam potravinových prísad "éčok"Zoznam nebezpečných "éčok"
Zoznam alternatívnych terapií