PR článok

Ako nás korona kríza zmenila? Upravili sme naše správanie ako pri nákupe, tak aj doma

Od vypuknutia pandémie už uplynul nejaký ten čas a s jej príchodom, sa naše životy vo veľa smeroch zmenili. Okrem iného, sme boli nútení tráviť viac času doma, pretože naše obľúbené podniky, reštaurácie či fitness centrá boli zatvorené. Veľa z nás sa naučilo variť, či dokonca upiecť si vlastný chlebík. Počas pandémie sa však zmenilo aj naše nákupné správanie. Pozrime sa preto spolu na nasledujúci prieskum, ktorý urobila agentúra 2muse.

Podľa prieskumu vykonaného agentúrou 2muse, upravili svoje nákupné zvyklosti takmer tri štvrtiny ľudí. Kým ešte pred pár mesiacmi chodilo do obchodu každý deň, alebo aspoň dva razy do týždňa viac ako 8 z 10 Slovákov, teraz oveľa viac ľudí nakupuje len raz za sedem dní. Až polovica respondentov v prieskume spotrebiteľských preferencií uskutočneného pre spoločnosť BILLA* uviedla, že na nákup chodí raz do týždňa, alebo dokonca ešte menej často. 

Snažíme sa jesť doma a menej často, aby sme nepriberali

Kým na začiatku vypuknutia pandémie sa mnohí zákazníci uchyľovali k veľkým nákupom do zásoby, teraz až 20 % opýtaných tvrdí, že nakupuje menej, ako obvykle. Takmer polovica svoje nákupné zvyky nezmenila a len 15 % si z obchodu odnesie viac, ako pred pandémiou. Ľudia sa viac zameriavajú na širší sortiment potravín, z ktorých si dokážu navariť vyváženú stravu priamo doma. Dôvody sú najmä obmedzený pohyb a obavy z priberania. Nakupujúci tak čoraz viac do košíkov vkladajú čerstvé potraviny, ako je ovocie, zelenina, pečivo a mäso. Obchodný reťazec na zvýšený dopyt zareagoval posilnením svojej privátnej značky Slovenská farma. Aktuálnu ponuku čerstvých a trvanlivých potravín nájdu zákazníci BILLA nielen prostredníctvom tlačených letákov, ale aj pohodlne on-line. Billa leták vychádza pravidelne a platí vždy od stredy do utorka. V týždennej ponuke je vždy pripravená zľava na vybrané základné potraviny, ako napríklad na niektoré druhy mäsa, zeleniny či ovocia.

Preferujeme domácu stravu nad donáškou

Len 2 % opýtaných uviedlo, že si nechávajú jedlo doniesť domov. Naopak, až dve tretiny si doma varí. Ostatní siahajú skôr po polotovaroch. Tí, ktorí vo svojom príbytku varia, najčastejšie pripravujú klasické slovenské jedlá (76 % opýtaných), jedlá jednoduché na prípravu (72 %) a na prísady (50 %). Na zdravé jedlá sa zameriava 43 % respondentov. 

Sme viac ochotní urobiť niečo aj pre druhých

Počas obdobia pandémie vzrástla aj ochota Slovákov urobiť niečo pre ľudí zo svojho okolia. Až 85 % opýtaných potvrdilo, že v prípade potreby nakúpia aj pre starších, ktorí to najviac potrebujú. A to aj vtedy, ak by to neboli ich rodinní príslušníci. 

*Prieskum spotrebiteľských preferencií pre spoločnosť BILLA uskutočnila prieskumná agentúra 2muse na vzorke 500 respondentov počas mesiaca apríl 2020. 


Zdieľajte článok na sociálnych sieťach


 

Najčítanejšie články

 Plesňové a kvasinkové infekcie
 Ľanovo-proteínová liečebná diéta
 Delená strava
 Stravovanie podľa krvných skupín
 Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
 Detoxikácia čreva
 Psychosomatika - výpoveď duše telom
 Chia semienka
 Aké oleje používať

Zoznamy

 Zoznam potravinových prísad "éčok"
 Zoznam nebezpečných "éčok"
 Zoznam alternatívnych terapií

Kurzy, semináre, akcie
Ďalšie kurzy, semináre, akcie
ONLINE SEMINÁRE - čínska medicína, feng-shui, osobnostný rozvoj, ...
Výchova detí metódou NEVÝCHOVY
Pôrod bez obáv - online video kurz
Upozornenie: Uvedené informácie majú informatívny charakter, sú pravidelne aktualizované a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií neručíme. Akékoľvek používanie nami poskytovaných informácií je na vlastnú zodpovednosť. Pred začatím terapie, detoxikácie alebo pôstu sa vždy poraďte so svojim lekárom alebo online na zdravie.sk.


TOPlist